Projelendirme sırasında tüm çelik çatı sistemleri birbirine yakın şekilde çizilir. Projeye müşterilerin istekleri ve arzuları da eklenir. Bu şekilde hazırlanan çelik çatı sistemleri bütün depremlere ve fırtınalara son derecek dayanıklı olurlar.
Çelik Çatılar herhangi bir düşme sırasında ters dönerek iniş yaparlar. Bu sayede daha güvenli olur. İndikleri yeri koruma altına alırlar. Bu sistem deprem birçok ili yüksek dereceli deprem bölgesinde olan ülkemiz için büyük bir avantajdır. Ülkemizdeki eski tarz evleri incelediğimiz zaman genellikle bu evlerin çatılarında ahşap, kiremit veya plastik çatılar görmekteyiz. Bu eski tip çatılar, zaman geçtikçe aşınmaya uğrarlar. Dayanma kapasiteleri düşer ve sorun çıkarmaya başlarlar. Çatı malzemelerinde çatlaklar ve kırılmalar oluşur. Bu çatlaklar tamir edilmezse ve çatıların bakımları yaptırılmazsa çatı altına su sızıntısı yaparlar. Bu tip problemlerle uğraşmak istemiyorsanız siz de çelik çatıyı tercih etmelisiniz.
Çelik Çatı İmalatı belirli aşamalarla yapılmaktadır. Bu aşamaların eksik yapılması ürünün kalitesiz olması demektir. Mesela çelik çatılardaki kolonların tam yerine oturması gerekir. Çelik çatının eğiminin de gerekli derecede olması lazımdır. Çatı üzerine dikilen ve vidalarla birbirine geçirilen kolonların çaprazlarla sağlama alınması gerekir. Üst kısımdaki malzemelerin kesin bağlantıları eksiksiz olmalı, kolonları terazi sayesinde eşitlenmeli, çelik bağlantılar sağlam şekilde birbirine takılmalı, taban levhasını alt kısmının düzgün bir şekilde harçla doldurulması gerekir.
Bunların haricinde kolonların ve kirişlerin bağlantı kısmında köşebent kullanımı daha sağlıklı olacaktır. Eğer ki uç uca eklemeler yapılacaksa berktirme levhaları takılmalıdır. U ve I demirleri kullanımında yanak şevkini düzenlemek için eğik rondelalar kullanılması lazımdır. Rüzgar ve deprem için yapılan bağlantılar, duvar veya sıvanın içerisinde asla kalmamalıdır. Sıvanın da en az 1 veya 2 cm dışarıda kalması gerekir.